עדי

סיום בלעדיות, וקונה פוטנציאלית שאני הבאתי

שלום, במהלך תקופת הבלעדיות, נודע לי על קונה פוטנציאלית לדירה שלי. מכיוון שהייתי חתום על החוזה מול חברת התיווך, הפנתי את המתווך אליה, נתתי לו את מספר הטלפון שלה. הגענו לשלב מתקדם איתה, אך בסופו של דבר לא בוצעה עסקה. בנתיים נגמרה תקופת הבלעדיות, והיא עדיין מחפשת דירה. האם ע"פ החוק אני יכול ליצור איתה קשר עכשיו, ולנסות לסגור איתה עסקה ללא המתווך? ההגיון אומר שהמתווך לא עבד, ולא פרסם כדי להשיג את הלקוחה הזאת, אלא אני הפניתי אותו אליה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אכן אם לא היית מפנה את הלקוח אל המתווך לא הייתה בעיה היום. מכיוון שכן הפנת את הלקוח לחב' התיווך אתה מחויב גם אחרי תקופת הבלעדיות - ופה תלוי כמה זמן עבר. אם חלף מעל לשנה - הרי שכבר כנראה לא תהיה מחויב למתווך. אולם אם חלף שבוע -שבועיים - החבות קיימת בהחלט ואתה עלול להיתבע, בהצלחה רבה,