אבי

מס רכישה - שליש דירה

שלום רב, ברשותי היום דירה יחידה בשווי 1,600,000 ש"ח. ברצוני למכור שליש מהדירה לאחי במחיר של 750,000 ש"ח ושליש נוסף להעביר במתנה לאבי. האם אחי ואבי צריכים לשלם מס רכישה? במידה וכן, איך עובד החישוב? *לאבי אין דירה בבעלותו ולאחי יש דירה שמשמשת למגוריו. תודה רבה אבי

עו"ד יגאל מירון

ביחס לאח - הוא ישלם 8% מהשווי של העסקה בינכם. עלייך יחול מס שבח בעסקה. ביחס לאביך - לא ברור מחד את ה מוסר ששוי הדירה הוא 1.6 מליון ומאידך אתה מוסר ששליש יימכר ב- 750 אלף (שווי דירה של 2.25 מליון). עשוי להיות על אביך מס שהוא שליש מהמס שהיה עליו לשלם אילו רכש את שליש הדירה.