מיקי מיכאל

יעוד קרקע שהשתנה והפקעה

יש לנו שטח מקרקעין שהיה בתכנון לפני קום המדינה וגם אחריה עם תוכנית בניה עירונית. ממש. בשלב מסוים החליטו לתת אותה לשימוש קיבוצים, ושינו לה את היעוד לחקלאית!! שזה ירידת ערך הקרקע. למרות שהקבןץ עיבד את הקרקע, אנחנו שילמנו מיסים עליו!! יש קבלות. אז הגיעו לתוכנית הםקעה לצרכי ציבור 40 אחוז קיבלנו פיצוי של גרושים, ממש. למרות שבידנו תוכנית בניה עירונית מקורית. ניתן לעשות דבר לאחרשכבר העבררו לנו את הפיצוי? עכשיו רוצים לבצע הפקעה שניה, על אותו שטח שנותר, פיצוי כנראה שוב של גרושים. האם יש מה לעשות בהפקעה שניה כדי לקבל פיצוי על זכויות לפי שטח לבניה, כלומר לעורר מחדש את העניין של יעוד השטח? האם זה מעשי להלחם על העקרון או שזה אבוד. וגם מותרלהפקיע פע יים עלאותה חלקה? מה לגבי המיסים ששיםמנו עבור החלקה, כשהקבוץ השתמש בה? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אירן סיבוני

הפורום המתאים למענה לשאלותיך הוא פורום תכנון ובניה. שם תוכל לקבל תשובות גם בנושא הפקעות.