אסף כחלון

שטח מחסנים ברוטו מול נטו

רכשנו דירת גן עם מחסן דירתי ומחסן גינה. במפרט הדירה תיאור השטח של שני המחסנים מופיע תחת סעיף אחד: "מחסן דירתי בשטח 6.7 מ"ר, מחסן גינה בשטח 4.3 מ"ר (ראה תוכנית המצ"ב) בפועל המחסן הדירתי תואם למידות השטח במפרט ואילו מחסן הגינה קטן בכ - 30 אחוז משטח המחסן במפרט. הקבלן בשיחה טלפונית נימק את הפער בכך שקיים קיר שהינו שטח ציבורי במחסן הגינה ומשם ההפרש. שאלתי היא, האם נכון לתאר את שני המחסנים במפרט הדירה בסעיף אחד כאשר אחד מתייחס לנטו והשני מתייחס לברוטו? האם אין כאן הטעיה? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אירן סיבוני

יש צורך לבדוק את הסכם המכר מול הקבלן ולכן ממליצה לך לקבל ייעוץ פרטני בנוגע לסטיות במידות המחסנים.