משה

עובדים בחברת הובלות קטנה

אני בעל עסק לביצוע הובלות קטנות יש לי מספר מצומצם של עובדים חלקם מתחלפים גם, רציתי לברר האם אני מחוייב לכל ההסכמים האלו של העובדים, כבר איזה עובד אחד אמר לי שיש לו זכויות עפ"י צו הרחבה, אודה למי שיכול לענות

גיא הרשקוביץ, עו"ד מנהל הפורום

משה שלום, חשוב להסביר כי היותך מעסיק של עובדים כבר מטיל עליך אחריות לבדוק שמשכורותיהם ושכרם משולמים כפי שהנדרש, וכי לא נגרעות מהם זכויות להם הם זכאים. צווי ההרחבה השונים ככלל מרחיבים הסכם קיבוציים ומחילים אותם על עוד קבוצות של אנשים. כך הוא צוו ההרחבה בענף ההובלה, יש לבחון ולקבל יותר פרטים האם העסק בבעלותך אכן חוסה תחת הצו וממילא העובדים שלך זכאים לזכויות המצוינות בו. אדגיש, כי תביעות של עובדים לזכויות נוספות מכוח צווי הרחבה מוגשות חדשות לבקרים לבתי הדין לעבודה. מוצע לפנות למשרדנו להמשך פרטים ובדיקה בדרכים המקובלות.