אלון

ויתור על פיצויים לאחר מלחמת יום כיפור

שלום, אמא של אשתי היא אחות שכולה, אחיה נפל במלחמת יום הכיפורים. בשיחת חולין איתה התברר לי כי במשך 32 שנה, משנת 1973 ועד 2005 ויתרו הוריה על הקצבה החודשית המגיעה להם כהורים שכולים ממשרד הבטחון, בטענה ש"יש להם מספיק כסף" (מה שבתקופות רבות לא היה נכון). החל משנת 2005 עקב מצבם הכלכלי הקשה ולאחר התערבותה של בתם ביקשו לחדש את הקצבה, וקיבלו אותה עד יום מותם, לפני כשנה. שאלתי היא האם היורשים החוקיים יכולים לדרוש ממשרד הבטחון רטרואקטיבית את הסכום שויתרו עליו ההורים במשך 32 שנה, כולו או חלקו ? האם הויתור בכלל היה תקף משפטית ? תודה.

עו"ד תמר סיון

אלון שלום מאחר וההורים ויתרו על הזכות, ליורשים אין מעמד לחזור ולתבוע אותה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל