שמחה אשר

אובדן כושר עבודה מול חברת ביטוח

בעלי נכה צה״ל 50% . איבד את כושר העבודה . היום הוא מקבל פנסיה מהצבא , ותגמול ממשרד הביטחון . השאלה אם ניתן לתבוע חברות ביטוח שהיה מבוטח בהם לפני הפגיעה על אובדן כושר עבודה ?

עו"ד לביא נעים

שלום שמחה, כדי לענות על השאלה הזו צריך לבדוק שני פרמטרים: קודם כל שאלת ההתיישנות - חוק חוזה ביטוח קובע התיישנות של 3 שנים מהמקרה, אם כי בחלק מהמקרים וכתלות בשנה יתכן ויש התיישנות של 5 שנים. בהנחה שתקופת ההתיישנות לא חלפה יש לבדוק את הפוליסה ובהתאם להגיש תביעה מתאימה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל