נכון

שאלה במיסוי אבי בן 80

אבי בן 80 הוא בעל קופת פנסיה ותיקה. מקבל סכום יחסית נמוך. כל חודש. הוא חולה במחלה גנטית שכיום אנו מבינים שבכלל היה יכול לקבל פטור מימסים במשך שנים אולם לא פעל בעניין. כרגע יש לו פנסיה וקצבת זקנה בלבד. האם יש להוציא פטור ממס דרך בטוח לאומי עלפי המחלה דיש לו. יש לו בבטוח לאומי רק 66 אחוז מנכות עבודה ומחלה מלפני כניסה לגיל פנסיה. כיום לא ע6בד. הבנו שזו הדרך כדי שיהיה מוכר ויקבל זיכויים והנחות בארנונה וכו. האם זו הדרך הנכונה? או שיש דרך אחרת...ושאלה שניה בעניין הפנסיה. האם חס וחלילה נפטר אז הכסף בקופת הפנסיה לא משולמת יותר? האם במצבו ניתן לפדות את הכסף של הקופה בבת אחת בגלל מצבו הרפואי. עם או בלי פטור ממס שצריך להנפיק ממלל? תודה

חיה שמעוני עו"ד רו"ח

שלום רב, צויין שמקורות ההכנסה של האב הינם: פנסיה וקצבת זקנה. עוד צויין מקופת הפנסיה מקבל סכום יחסית נמוך- אני מניחה שהסכום לא מגיע כלל לחבות מס. בנוסף, קצהת זקנה מביטוח לאומי אף היא אינה חבה במס הכנסה ולכן לא ברור מדוע הנכם מבקשים פטור ממסד הכנסה. אם המדובר בפטור לצרכי זכויות במועצות מקומיות/רשויות ועוד- יש לבחון עלות תועלת כי התהליך האמור (במידה ויידרש ייצוג של עו"ד -עולה כסף) בנוסף לתשלום אגרה בסך 562 ₪ לצורך טיפול בתיק פטור מס הכנסה לגבי משיכת כל כספי הפנסיה בשל מצב רפואי-קחחמים תנאים כאמור אך אותם יש לבחון אל מול חברת הביטוח

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטור ממס הכנסה