רונה

עילה לתביעה עתידית על הפרת הסדרי ראייה?

שלום וברכה לבעלי יש שני ילדים בני 8,10 מנישאים קודמים. הוא ויתר לגרושתו על הבית הגדול והמרווח למען הילדים עד הגיע הקטן לגיל 18. בהסכם (לאחר מאבקים ארוכים בבית המשפט) נקבע כי יקח אותם אליו פעם בשבוע וכל שבת שניה. הילדים מאוד אוהבים אותנו וחפצים בחברתנו מאוד. אני מפנקת ומעניקה להם והם כנראה מספרים בבית. אני מספרת זאת מכיון שאמא היא משפטנית בהכשרתה ולא בחלה בשום אמצעי למרר לגרוש שלי את חייו (למרות שהיא בגדה בו..) נכנסנו לחובות עצומים בגלל ההגנה המשפטית שלקחנו והיא תובעת כי לה זה לא עולה.. לאחרונה : הילדים הביעו חשש לישון אצלנו כי אין לנו חדר המשמש ממ"ד בבית והביעו רצון לבלות איתנו פעם בשבוע ולהחזירם לישון בבית.. בשבתות הם ישארו איתנו כל השבת . בקשנו שישאלו את האמא והם סימסו לנו שהאמא מסכימה.ושזה מתאים לכולם. השאלה היא האם זה יכול להיות עילה עתידית לתביעה נגדנו? הכל אותו הדבר חוץ מהלינה אחת לשבוע. אנחנו לא רוצים לעשות משהו בניגוד לרצון הילדים. אין לנו כסף לעוד מאבקים משפטים.. נשמח מאוד לתשובה מקצועית נ.ב: לא רוצים לערב עובדת סוציאלית כי האמא "מרעילה" את הילדים וזה רק יכול לעורר בה שוב יצר מלחמה

עו"ד הילה בורנשטיין

רונה שלום חשוב לקבל הסכמה ישירה ובכתב מן האם ולא דרך הילדים, אחרת היא תוכל "להתחכם" בעתיד ולטעון שהאב מפר את הסדרי הראייה. מומלץ שהאב יכתוב אי מייל לאם בו יסביר את בקשת הילדים ויבקש הסכמתה המפורשת. אני שוב חוזרת כי חשוב מאוד שהסכמתה של האם תהיה בכתב ולא בעל פה! מומלץ גם שבנוסח המייל יצויין כי לאם לא תהיינה כל טענות בעניין הפרת הסכם או הסדרי הראייה.