אני

העברת משמורת-מה הפרוצדורה?

אמו של בני החליטה להעביר אליי את המשמורת. למיטב ידיעתי, במקרה ויש הסכם ביננו יש צורך לחתום על הסכם מול עו"ד ואז להגיש לבית המשפט לאישור. השאלה היא, האם חייבים לקחת עו"ד שיטפל בעניין מול בית המשפט, או שניתן לעשות זאת באופן עצמאי? אם ניתן לעשות זאת באופן עצמאי, מה הפרוצדורה? תודה מראש.

עו"ד הילה בורנשטיין

שלום, באפשרותכם להגיש בקשה משותפת לבית המשפט לענייני משפחה ובה תסדירו את העברת המשמורת אליך ואת קיום זמני השהייה של הבן אצל האם. קיימת אפשרות להגיש את הבקשה לבד, אך לא הייתי ממליצה לעשות כן מכיוון שלמשמורת השלכות לגבי עניינים שונים כגון מזונות, זמני שהייה ועוד, כמו גם בית המשפט בוחן את טובת הילד. כדאי ומומלץ לקבל לפחות ייעוץ ראשוני מעו"ד בנושא המשמורת - גם אם תחליטו בסופו של דבר להגיש את הבקשה בעצמכם. בהצלחה