אייל

הסדרי ראיה וזכיות הוריות

שלום לך, אודה לך בבקשה לכוון אותי. אני אבא לילד בן 8 עם הסדרי ראיה די מצומצמים (בגלל שעות העבודה, פעם בשבוע אצל האמא וסופי שבוע לסירוגין). לסופ"ש, אני אמור לאסוף את הילד "בסיום המסגרת החינוכית" ביום שישי (המרכזון סוגר ב-13:00), ואני לרוב מגיע בין 12:30 - 12:45 כי כל ההורים אוספים בזמן הזה הרי ב-13:00 כבר אין אף אחד. קיבלתי תלונה לא נעימה ממנה על כך שאני מקדים מדי (12:30) גם מהמרכזון וכעת מהבית שלה, וכי עליי להיצמד להסכם, שלא מציין זמן איסוף כשאין מרכזון. במקביל, הוא לא הולך לבית הספר או שהיא אוספת מוקדם יותר מהמרכזון לתכניות משלה (סופ"ש ארוך או בילוי). 1. האם התלונה שלה מוצדקת? (חצי שעה לפני 13:00 מהמרכזון או מהבית שלה כששוב, ההסכם לא עושה הפרדה). 2. האם לה יש זכות החד-צדדית להוציא יותר מוקדם מהמסגרת החינוכית או להחליט שכלל לא יילך בגלל המשמורת, לדבריה? תודה מראש

עו"ד הילה בורנשטיין

אייל שלום, אני מציעה לך לפתור את הנושא מול המסגרת החינוכית בה שוהה הילד. יכול להיות שהם אלה שפנו אליה בתלונה מכיוון שזה מפריע להם מסיבה כלשהי. אם יתברר שמבחינתם אין בעיה, אין שום סיבה שהאם תתערב, בדיוק כפי שבימים שבהם היא אוספת את הילד מוקדם יותר אתה אינך מתערב. אין לאם זכות חד צדדית. שניכם אפוטרופוסים של הילד, ולשניכם זכות שווה להחליט בענייני חינוכו ובריאותו. לגבי זמן איסוף כשאין מרכזון, מקובל שזמן האיסוף יהיה זהה לשעת סיום הלימודים. נסה להגיע איתה להסכמה בעניין וככל שלא תשתף פעולה תיאלץ לפנות לבית המשפט.