דמריס

האם דרושה בדיקת אבהות למזונות למרות שנינו בטוחים שהוא שלנו?

הבן שלי בן שלוש, אני מעוניינת להתחיל לקבל מזונות והילד לא רשום על שם האב שכרגע שייך לשב"ס. איך מתחילים את התהליך? דרושה בדיקת אבהות במקרה ששנינו בטוחים שהוא שלנו?

עו"ד הילה בורנשטיין

ככל שלא ביצעתם בדיקת אבהות, אינך יכולה לחייב את האב במזונות אם יכחיש את אבהותו. כמו כן אי רישומו כאב יכול להקשות בהתנהלות מול הרשויות, בקבלת זכויות שונות מצד האב וכדומה. מדובר בבדיקה פשוטה שעלותה אינה גבוהה. יש לפנות לבית המשפט ולהגיש תביעה משותפת מתאימה בנושא. הבדיקה מתבצעת במספר מרכזים, לדוגמה בבית חולים תל השומר.