עופר

הסכם גירושין - ופנסית שארים

בעל ואישה שנפרדו חתמו על הסכם גירושין שאושר בבית המשפט לענייני משפחה. הבעל התחייב להעביר על פי ההסכם מחצית ממשכורתו, וכן להעביר בעתיד מחצית מהפנסיה שלו לאישה. לאחר זמן מה השניים גם התגרשו בבית הדין הרבני. למצער הבעל נפטר כמה חודשים לאחר מכן. האם האישה תהיה זכאית לקבל מחצית מהפנסיה [פנסית שארים] למרות שתקנון הפנסיה קובע שהיא איננה זכאית ? זאת מאחר שהיא לא "אלמנה" ולא "שאיר" של הנפטר. תודה עופר

עו"ד יעקב בלס

שלום מאחר והצדדים גרושים, אז על פי תקנון הפנסיה לא מגיע לכרואה לאלמנה הגרושה קצבה מהפנסיה ולכן יש אפשרות שהאלמנה תגיש תביעה כספית כנגד עיזבונו של המנוח וזאת מאחר ובהסכם הגירושין הבעל התחייב להעביר כל חודש מחצית ממשכורתו לידי האלמנה