מירי בארי

חלוקת קרן השתלמות שמשתחררת בעוד כ 3 שנים

בעלי ואני בתהליך גישור לגירושין, לבעלי יש קרן השתלמות שמשתחררת עוד 3 שנים (לי אין קרן השתלמות), כיוון שקרן השתלמות אינה נכללת בחוק חלוקה פנסיונית, איך אני יכולה לדאוג לכך שאני אקבל חצי מהקרן והרווחים (שנצברו בתקופת הנישואין) במועד שחרור הקרן,מתי ומי אמור לבצע את חישוב האיזון בקרן?, האם יש צורך בצו מניעה/עיקול או שמספיק שיהייה בהסכם הצהרה של הבעל לא לבצע שינויים בקרן.? תודה מראש. מירי

יעקב בלס , עו"ד

שלום לך עליך להגיש תביעה לבית המשפט ובית המשפט ימנה אקטואר לחישוב החלק המגיע לך מקרן ההשתלמות

עו"ד יעקב בלס

שלום רב: את רשאית לרשום הערה בקרן שבעלך לא יכול למשוך מחצית מהקרן ולכן אני ממליץ שתרשמו זאת בהסכם על זכאותך לרשום הערה בקרן. לגבי החישוב הינך יכולה לפנות לרו"ח.

עו"ד יעקב בלס

שלום! הינך אמורה לרשום הערה בקרן ואת החישוב ניתן לעשות על ידי רואה חשבון.