אלמוני

גירושין בהסכמה כאשר צד אחד לא מעוניין

שלום רב, אין לנו ילדים ואשתי מעוניינת להתגרש. חתמנו על גירושין בהסכמה ואנו ממתינים לדיון. אשתי יודעת שאינני מעוניין להתגרש, ושבכוונתי להעלות זאת בדיון. כמובן שאכבד את ההסכם. מה המשמעות של לומר זאת בדיון? האם יכול להיות שהגירושין לא יתקבלו מידית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ורד לוי

לצורך אקט הגירושין נדרשת הסכמת שני הצדדים על מנת למנוע גט מעושה. גם אם ההסכם נחתם בבית משפט וקיבל תוקף של פסק דין, הסמכות אינה חלה על נושא הגירושין - שם לבית הדין הרבני יש סמכות ייחודית. יחד עם זאת ככל שקיימת עילת גירושין רלוונטית בית הדין יכול לנתב את הצדדים לגירושין לנסות לשכנע את הצד המתנגד. ולעיתים אף לחייב בגט ולהטיל סנקציות על המסרב.