יחזקאל

מועד הגשת תביעת מזונות

שלום נכון לעכשיו נמסר לנו כי ניתן עד 12.7 להגיש תביעה לבית דין רבני או לעניני משפחה. כרגע מנסים להגיע להסכם ראוי ללא תביעה אבל יש סיכוי גבוה שההסכם יכשל. אנחנו חוששים לאבד את המועד. השאלה היא האם ניתן בשלב ראשון לפלוח תיק תביעת מזונות לפני 12.7 ולהצהיר שתביעת המזונות תוגש בהמשך ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ורד לוי

כעיקרון תמיד ניתן להגיש בהסכמה בקשה לעיכוב הליכים. כמו כן ניתן להגיש תביעת מזונות בבית משפט ללא תלות בתביעת גירושין. בבית הדין ניתן להגיש תביעת מזונות יחד עם תביעת שלום בית או תביעת גירושין.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ורד לוי

מועד הגשת התביעות היא מועד סיום עיכוב ההליכים. במועד זה מי שפתח את יישוב הסכסוך יכול לבחור היכן להגיש תביעות 15 יום לפני הצד האחר. לאחר מכן הצד השני יכול אף היא להגיש תביעות. אם מגישים בבית הדין הרבני צריך לכרוך לתביעת הגירושין את יתר התביעות אם לבית משפט אפשר להגיש החלוקה שונה