ליעם גד

האם אישתי יכולה לדרוש חלק בדירה

שלום רבה יש לי שאלה ההורים שלי עשו צוואה ) ברוך השם הם עדין בחיים( שהדירה שלהם תיהיה שלי הכרתי את אישתי לפני 9 שנים בערך ולפני שהתחתנתי איתה אמרתי לה שיש לי דירה ולא עשינו הסכם ממון שההורים שלי יחיו לא רוצה לחשוב על הרגע הזה כשהדירה תעבור רישמת אלי האם אישתי יכולה לדרוש חלק על הדירה?? בצוואה מופיעה רק השם שלי

עו"ד גלית צור

ככל והבנתי נכון את שאלתך, וככל וזו ירושה שעתידה להתקבל ולעבור אליך מהוריך ואתם לא גרים בדירה הזו היום, הרי שירושות אינן ברות חלוקה במסגרת חוק יחסי ממון בין בני זוג נשואין בעת גירושיהם. לכן, ככל ולא היתה הסתמכות על חלקה בדירה, כזו שהיא יכולה להוכיח אותה- הרי שהירושה כולה שלך .