אדם

שכן העביר צינור ביוב בשטח הפרטי של בית הוריי הקשישים וניצל מעמדם מה עושים עפ"י דין ?

המקרה כך : השכן ממול בית הוריי נמצא בשורת הבתים שלמעלה מהם. הם בשורה התחתונה ביותר ברחוב הוא בנה לו יחידת דיור תת קרקעית בשטחו ומכיוון שאין לו שם נקודת ניכוז למי הביוב שלו הוא ביצע חפירה למטה יותר בכביש הציבורי המפריד בינו לבין בית הוריי ומשך מביתו והוריד צינור לתוך עומק שטחם הפרטי של הוריי והתחבר לביוב אצלם מאחורי הבית. בעת המעשה אף אחד מהילדים לא היה נוכח שהיה יכול לעצור זאת כולם גרים הרחק מהוריי . בשל צפיפות הצמחייה בגינה גם לא ניכר בעין הצינור ועברו כבר כמה שנים ואף אחד לא שם לב לזה. הוריי הקשישים טובי לב ולא מבינים מהנעשה מה גם שהשכן ז"ל היה עובד עירייה ונראה להם שהוא מתנהל תקין ! על פניו ניכר שהוא ניצל את מעמדם ותום וטוב לבם ללא כל צל של ספק לטובת האינטרס האישי שלו כמובן ! מעבר לזה בנו של השכן לפני שנתיים בערך שיפץ את היחידה התת קרקעית הנ"ל ועבר להתגורר שם. במקום להכיר תודה להוריי על הסיוע הגדול שעניקו לו. בשיא חוצפתו אף הגדיל לחטוא להם ועוד הלך ועשה דיל עם עוד שכן בשורתו שבנה יחידה קרקעית שגם לו אין נקודת ביוב שיתחבר אליו בכביש תמורת 4500 ש"ח כשבעצם הצינור המשרת הוא זה שעובר ויושב בשטח פרטי של בית הוריי . באותו זמן עברתי לגור עם הוריי וכשראיתי את ביצוע העבודות מיד עצרתי בעדם ומענתי עוד חיבור צינור שנעשה בהליך שפל ובעורמה....מאז ניהלנו עמם דין ודברים קשים אך לא ידענו מה עושים ואיך נוהגים במקרה הזה עפ"י חוק ?! אנו עדיין מחפשים פיתרון מהיר ויעיל.

עו"ד סלעית פרנטי

שלום אדם, נראה שהמקרה שלך מורכב מבחינה עובדתית (תחילתו לפני מספר שנים, עוד מתקופת השכן שנפטר) ומצריך בירור מעמיק וייתכן גם בדיקת מסמכים ולכן אין באפשרותי להתייחס כנדרש במסגרת זו. בברכה, סלעית פרנטי-גרין, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תכנון ובנייה