אבי חרמון

תשלום עבור חיזוק לבית קיים

אני גר בבית פרטי דו משפחתי שנבנה לפני 16 שנה. השכן שצמוד אלי מתחיל כרגע בבניה. הוא טוען שמכיוון שהבית שלי בנוי על יסודות נמוכים(פלטות) והוא מעוניין לבנות על כלונסאות ולחפור מרתף שנמוך מהבית שלי ,הוא נדרש לבצע חיזוקים מפלדה כדי לתמוך את הקיר המשותף על הכלונסאות שלו כדי למנוע שקיעה של הבית שלי. הוא טוען שאני צריך לשאת בעלות החיזוקים. אשמח מאוד לקבל ייעוץ בנושא. תודה

עו"ד סלעית פרנטי

שלום אבי, האם קיים הסכם שיתוף ביניכם? כמו כן מציעה לבדוק את נושא החיזוקים מול מהנדס בניין כדי לוודא שאלו אכן החיזוקים הנדרשים במלואם. כמו כן יש להבין מהי העלות הכספית שעליה מדובר. בברכה, סלעית פרנטי-גרין, עו"ד

אבי חרמון

אין בנינו שום הסכם. הסכום שהוא טוען שהוא השקיע הוא 8000 שקל. לפי דעתי מאחר שהוא מסכן את היסודות שלי בזה שהוא חופר עמוק יותר מתחת להם , הוא צריך לשלם עבור החיזוק או שלפחות בחצי מהעלות. לא ידוע לך על איזה שהוא תקדים בנושא?

עו"ד סלעית פרנטי

שלום אבי, לעניות דעתי אתה צודק. כמובן שלכל עניין יש את הנסיבות שלו. מצד שני, ניתן גם לטעון שחיזוק היסודות של ביתך (ואינני יודעת באיזה היקף מדובר) עשוי להעלות את ערך הבית, דבר שאתה תהנה ממנו באופן ישיר. בברכה, סלעית פרנטי-גרין, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תכנון ובנייה