טלי וקני

האם כשמאשרים הסכם ממון אם זה אצל נוטריון ואם אצל בית משפט רו בית דין

רבני האם הזוג עצמו צריך לגשת עם העורך דין או בלעדיו האם בית דין או משפט או נוטריון חייבים להקיא לשני בני הזוג את ההסכם והם חייבים להסכים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום טלי וקני התשובה לשאלתך קשורה לזמן בו נערך הסכם הממון. במידה ומעוניינים בני הזוג לחתום על הסכם ממון בטרם נישואיהם - ניתן לאשרו בפני נוטוריון במידה ומעוניינים בני הזוג לחתום על הסכם ממון לאחר נישואיהם - החובה לאשר בבית המשפט לענייני משפחה שימי לב - גם בטרם הנישואים ניתן לאשר את הסכם הממון בפני בית המשפט אך זו אינה חובה. ולשאלתך השניה - בין אם הנוטוריון מאשר את הסכם הממון ובין אם ההסכם מקבל את אישורו של בית המשפט, ההסכם יוקרא בפני הצדדים והמאשר יוודא שאכן שני הצדדים מסכימים. ללא אישור שני הצדדים לא ניתן לאשר את הסכם הממון. ישנם מקרים אשר צד אחד אינו מבין את ההסכם באופן מלא ולמרות זאת חותם. אלו המקרים אשר בסופו של יום מגיעים לפתחו של בית המשפט כאשר מערכת היחסים של בני הזוג מגיעה לסיומה. ועל כן רצוי מאוד לוודא באופן מלא כי שני הצדדים אכן מבינים את ההסכם ואת השלכותיו העתידיות. בהצלחה עורכת דין ליאור יניר, מנהלת הפורום . 03-6444504