איתמר אופק

רכב שפגע ברכב שהאט בפתאומיות בכביש מהיר

עקב מכשול בכביש מהיר, נאלצתי להאט בפתאומיות ואוטובוס שנסע מאחורי פגע בי. נהג האוטובוס טוען שרכב שנסע לפני בנתיב השני גרם לתאונה שכן המכשול שאילץ אותי להאט הוא מטען שהיה קשור לגג הרכב. הרכב שלטענת נהג האוטובוס גרם לתאונה ברח לפני שהספקנו לקחת ממנו פרטים. טענתי שמאחר שהאוטובוס שמאחורי לא שמר מרחק, הפגיעה היא אשמת נהג האוטובוס ואם ברצונו להאשים את נהג הרכב שנשא את המטען שהשתחרר, עליו לתבוע אותו. נהג האוטובוס טוען שמאחר ויש גורם אחר אין זו אשמתו שהוא פגע בי ועלי לנסות לאתר את נהג הרכב שלטענת נהג האוטובוס גרם לתאונה. מי צודק?

עו"ד גיא מדמון

איתמר שלום, מהמתואר עולה כי האחריות חלה על נהג האוטובוס אשר לא שמר מרחק, אבל ככל ואף אחד לא לוקח אחריות המחלוקת תוכרע בבית המשפט. על פניו נראה כי נהג האוטובוס לא שמר על מרחק אבל אם יצליח להוכיח כי קיים גורם אחר אשר גרם לתאונה, תהיה לך בעיה. חייב לציין שמוזר שנהג האוטובוס קובע בשבילך מה גרם לך להאט.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות דרכים