רנה פרידמן

נכות של 68% מעבודה - כיצד מחושב שכ"ט לעו"ד במידה ואני שנה לפני זכאות לקבלת קצבת זקנה

אני בת 61, בעזרת עו"ד הגשתי תביעת נכות לבטוח לאומי, וחתמתי על חוזה שכ"ט סטנדרטי לפי החוק. נכון לעכשו נפסקו לי 68%. שאלתי קשורה לסעיף מסויים בשכ"ט לעו"ד המטפל: "אם נשארו לך פחות מ-60 חודשים עד קבלת קצבת זקנה, סכום הקצבה הממוצעת מחושבת ממספר החודשים שבהם אהיה זכאית לקצבה לחלק ל-60 ולא כפי שהחוק קובע מ- 60 חודש. האם זה נכון במקרה והקצבת נכות שאני אמורה לקבל עולה על קצבת הזקנה ?

עו"ד אדם אשכנזי

שלום רב, אכן 60 קצבאות סך הכל, לרבות קצבה זמנית. אני לא יודע על איזה הסכם שכ"ט חתמת, ככל שחתמת על ההסכם הסטנדרטי של הביטוח הלאומי, הרי שכאמור 60 קצבאות ולא יותר. לגבי קצבת זקנה, דעתי היא שכן, משום שבאפשרותך לבחור בקצבה מעבודה, שהיא יכולה להיות גבוהה יותר מקצבת הזקנה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות עבודה