ישראל שלום

תאונת עבודה ישנה -התגלה רק השנה

בשנת 2005 התגלה אצלי סוכרת ברמה גבוהה מאוד,הרופאים סיווגו אותי כסוכרת סוג 2 (כי הייתי בן 46) וטופלתי בכדורים,לא הצלחתי להתאזן כל השנים למרות ששמרתי על תזונה נכונה ופעילות ספורטיבית.השנה (פברואר 2018 נשלחתי לבדיקת דם מיוחדת בבי"ח שניידר שלאחריה התברר שאני סוג 1 ולא סוג 2 וחייב בהזרקות אינסולין. אני זוכר שבשנת 2004 במהלך כמה חודשים עברתי תקופה קשה והייתי נסער מאוד בעקבות מקרה שקרה לי בעבודה. האם ניתן לתבוע כיום את ביטוח לאומי בעקבות הגילוי רק השנה על מקרה שקרה לי במהלך 2004?

עו"ד אדם אשכנזי

שלום רב, תיאורטית אפשר, רק אם האירוע יוכר כמחלת מקצוע, הרי שמענק ייבלע לך, ואם תהיה זכאי לקצבה, הרי שתהיה זכאי רק שנה אחורה. כך או אחרת, נשמע דיי חלש. תצטרך להוכיח קשר רפואי ומשפטי בין תקופה קשה להתפרצות המחלה. לא פשוט. בהצלחה

ישראל

האם להגיש כתאונת עבודה או מחלת מקצוע?

ישראל

אני אדייק יותר בפרטים, המקרה שקרה לי במאי 2005 בעבודה היה נקודתי ביום מסויים שגרם לי מאותו יום ולמשך כמה חודשים להיות נסער מאוד,עצבני ,תקופת מתח גבוהה מאוד,בית משפט,וכ"ו...הגילוי של הסוכרת הגבוהה היה באוגוסט 2005. האם כדאי להגיש את התביעה כתאונת עבודה או מחלת מקצוע?

עו"ד אדם אשכנזי

שלום רב, תשובתי לא תשתנה, אתה יכול להגיש בהחלט, אבל השאלה מה יהיה ביום שאחרי. אסביר: תביעה למחלת מקצוע היא מאוד מורכבת, במיוחד בנסיבות שאתה מתאר, אתה חייב הערכה רפואית והכנה מדוקדקת של התיק, וגם כדי לך לצאת מנקודת הנחה שאתה כנראה תגיע לבית הדין לעבודה להכרה. זה ממש לא תיק של לבוא "ולהיגש" וזהו... זו לא תאונת דרכים פשוטה ורגילה. זו תביעה מורכבת מאוד, שיהיה קשה מאוד להוכיח. מעבר לכך, עסקינן בפורום דיגיטלי כך שייעוץ משפטי ספציפי אני בוודאי לא יכול לתת לך. אני ממליץ לך בחום לפנות לייעוץ משפטי פרטני. רק בריאות ובהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות עבודה