רחלי ש

שואלת בשם אבי. שנולד בבוקרשט ואימי בקלרש

לגבי אבי, שיחיה עד 120, האם זכאי לפיצויים? ככל הידוע לי קיבלה אימו 2000 מרק בעבר. אביו היה בעבודות כפיה כפקיד. חלה ומת משחפת כשאבא עוד לא בן שש. שאלה שניה, לגבי אמי זל, שאמה וכל המשפחה ברחו מקלרש ב 42 לאורל שברוסיה ושם פגשה את סבא שלי שברח מפולין ברגע אחרון לאורל. ככל הידוע לי גם מצד זה קיבלו בעבר סכום כלשהו חד פעמי. כולם עלו לארץ ב 1960. השאלה היא לגבי זכויות של אמי בנוגע ליורשת של הוריה ומאחר ונפטרה האם אבי יכול כאלמן לדרוש לממש את כל שמגיע לה כדור שני? ולגבי ההורים שלו? תודה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

בשתי שאלותייך חסר פרט מידע מהותי- מה מועד הפטירה של סבייך וסבותייך. האפשרות לקבל את הכויות הוכספים מהמוסד לביטוח סוציאלי מחייב עמידה במספר תנאים: 1. ששורד השואה נפטר לאחר יוני 2002. 2. שהוא היה זכאי קצבת זקנה בעת פטירתו (הכוונה בישראל- קבלת קצבת זקנה מהמוסד לביטוח לאומי.) 3. שהוא עבד במקום הנחשב כגטו מוכר בעת מלח"ע 2. בעניינה של אמך, עולה משאלתך שהמשפחה ברחה ועל כן אני מעריך שלא ניתן יהיה לממש זכויות כיורשים.