נתן פרי

תשלום שכ"ט עו"ד לתביעת ZRBG

אני יורש של ניצול שואה שנפטר, הגשתי באמצעות משרד SNP בברלין תביעה לקבלת פנסיה סוציאלית ZRBG. חתמתי על שכר טרחה של 15%. מעיון באינטרנט מצאתי ששכר הטרחה המקסימלי שניתן לגבות בהתאם לחוק הוא 7.5%. האם אני צריך לשלם 7.5% לפי החוק הישראלי או שחוק זה אינו ישים לעו"ד בחו"ל. אודה לך על תשובתך,

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

הגבלת שכר הטרחה בנושא היא אכן 7.5% +מע"מ. ישנה שאלה האם זה חל רק על עו"ד בארץ או גם על עו"ד בחו"ל שמבצע טיפול ללקוח בישראל, כאשר הפורום לתביעה הוא ככל הנראה, אלא אם הוסכם אחרת, בישראל. לטעמי, די בספק הזה כדי לבצע את הטיפול בארץ או לדרוש מעורך הדין בחו"ל שישווה שכרו להגבלה. אמליץ להידבר עם משרד זה במטרה להגיע לעמק השווה.