בלה שרצקי

פיצוים לדור שני לעובד מחנה עבודה ברומניה

אימי ילדת 1921 נפטרה 2005. נאלה לעבוד במחנה עבודה ברומניה בתקופת מלחמת העולם השנייה .אינני מבינה למה מתנים את קבלת הפיצויים בכך שאימי צריכה לקבל קיצבה מביטוח לאומי. אימי שלא עבדה קבלה רק קיצבת שארים לאחר מות בעלה. האם יש דרך לקבל פיצויים עבור אימי

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

בלה שלום, הזכות לקצבה מהמוסד לביטוח סוציאלי הגרמני אינו מוגדר כפיצוי בעבור רדיפות לניצולי שואה, אלא נכנס תחת דיני העבודה הגרמניים. דינים אלו מצויים תחת אמנה בין המוסד לביטוח לאומי הישראלי ולבין תאומו הגרמני. המדובר באמנה שעיקריה נהוגות בין מדינות רבות ועניינה זכאות לקצבאות במעבר בין מדינות. מתוקף בסיס זה, ניתנה ההחלטה בעניין אמך.