אברהם קלוש

האוצר החליט להוריד לי את סכום הרנטה

אני מקבל כל השנים גם רנטה מגרמניה 744 יורו וגם מהאוצר 8.900 פלוס תוספת 1.280 למקבל רנטה מגרמניה. ביום בהיר אחד לפני חודשיים קיבלתי מכתב מהאוצר שבגלל שאני מקבל רנטה מגרמניה הם יקזזו לי את סכום הרנטה. ואכן החודש הם קיזזו לי 5.200 ש"ח ובמקום 8.900 קיבלתי 3.700 דיברתי איתם לפני חודש בטלפון והקשתי עליהם הרי ידעתם שאני מקבל רנטה כל השנים כי נתתם לי תוספת אז נזכרתם לקזז לי. לא היתה להם תשובה, הם אמרו שיעבירו לחשבת. אשתי נפטרה לפני חצי שנה ומצבי הרפואי הוחמר ולכן ההוצאות עלו מאוד אגב, בחודשיים האחרונים הפסקתי לקבל רנטה מגרמניה ולא יודע מה הסיבה. אני מתכתב עם איזו נציגה מגרמניה והיא אומרת לחכות בסבלנות. לא מבין איך אפשר לגזול ניצול שואה בן 87 קלוש אברהם 0533190105

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

אברהם שלום, הפיצויים העיקריים לניצולי שואה הינם בעלי מנגנון מניעת כפל. נראה כי במשך תקופה היה כפל כזה והוא הופסק. אמליץ שתבדוק כיוון זה מול הרשות לזכויות לניצולי השואה. כמו כן, וודא שאתה מממש את יתר הזכויות המגיעות לך, שכן נשמע שיש מקום לביצוע בירור כזה בעניינך.