אירינה

דו"ח תנוע באיטליה - "עוקץ" חברת השכרה איטלקית

שלום. יש לי תחושה שחברות השכרת רכב איטלקיות מצאו פטנט לגזור קופון מתיירים תמימים :) הפעם יש לי הוכחות! ללא קשר אם דו"ח ישולם או לא, חברת השכרה מחייבת ~50 ארו על כל מקרה של עבירה "administration fee" עבור העברת נתוני הנהג למשטרת איטליה. קיבלתי הודאה מחברת השכרה Noleggiare על עבירת תנוע שעשיתי לכורא ~30 דק' אחרי שחתמתי חוזה וכביכול רכב כבר היה רשום על שמי. אך בזמן הזה עוד לא קיבלתי את מפתחות הרכב בידיי - חיכיתי לו בגראג' שיגיע משטיפה. בפועל קיבלתי את הרכב ונסעתי בו רק ~40 דק' אחרי "שעת העבירה" המופיעה על דו"ח תנוע. אני מניחה שעבירת תנועה נעשתה על-ידי נהג החברה בדרך משטיפה אל הגראג'. הייתי מחשבת את זה כ"טעות טכנית" חד-פעמית וצירוף מקרים... אבל חברת השכרה שלחה לי עוד דו"ח על עבירת תנוע שעשיתי לכורא יומיים לאחר מכן, רק 10 דק' ליפני זמן החזרת הרכב המופיע בטופס שהם שלחו לי לאחר מכן. יש לי ספק שזמן הזה הוא מדויק. אין שום מכשיר אלקטרוני כמו בחברות השכרה גדולות שבורק ברקוד ומוציא קבלה במקום - הכל ידני ללא שום רישום. אז שאלתי את עצמי: איך זה שבכל הזמן שנהגתי באיטליה לא עשיתי שום עבירה חוץ מאלה שכ"כ סמוכות לזמן קבלת הרכב והחזרת הרכב?? אני טוענת שזו שיטה!! עבירות נעשות על-ידי עובדי החברה במכוון כדי לחייב עוד 50 אורו נוספים על כל דו"ח. עכשיו שאלת מיליון דולר :) איך לתבוע את חברת השכרה להחזיר לי את 100 אורו ? איך להעביר את הדוחות על משמי על שם החברה ? אין לי ספק שיש מלאאאא כמוני - איך לתבוע את חברת השכרה בתביעה יצוגית ? אשמח לקבל עצה! תודה מראש אירינה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמנואל סולומונוב

צר לי אך איני איש בשורות. אין בידיך להגיש תובענה ייצוגית בישראל או כל תביעה אחרת שכן סמכות השיפוט היא באטליה.