ירון ד

המתנה של דייר מוגן להיתר הבנייה של קונה הבניין

שלום, קבלן קנה את הבניין הישן שבו אני מתגורר בדמי מפתח. כעת הקבלן מחכה להיתר בנייה שייקח בערך עוד שנה ואז הוא יגיש לדיירים הצעה כספית (הבנתי שלא מספקת) כדי להתפנות כדי שהוא יוכל להרוס את הבניין ולבנות רב קומות יוקרתי. 1. האם עליי לחכות בפאסיביות עד להצעה הכספית של הקבלן או שיש איזו הכנה \ מהלך שאני יכול לעשות כבר עכשיו כדי לשפר עמדות במו"מ הכספי שאולי יגיע בסופו לבית המשפט. 2. בנוסף, האם ניתן או כדאי אולי לבקש כבר עכשיו עיכוב של היתר הבנייה כדי שהקבלן יסגור הסכם כספי עם הדיירים עוד לפני קבלת היתר הבנייה? תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב, בעל הבית יכול לפנות דייר מוגן כשיש בידו היתר בניה וזאת כנגד העמדת סידור חלוף בעין (דירה במקום הדירה שמפנה הדייר בה ימשיך הדייר להחזיק בדיירות מוגנת) או תשלום פיצוי כספי. אם אין הסכמה ביחס לדיור החלוף - בעל הבית יכול להגיש תביעת פינוי ובד"כ ימנה בית המשפט שמאי לצורך בחינת הדירו החלוף. ככלל אני סבורה שיש להמתין ולא לעכב הליכי בניה, אלא בנסיבות חריגות. כל פעולה אחרת, צריכה להיבחן לגופה ולא בפורום. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד