חיים חיימשלי

סוגיות בהחלפת דייר מוגן

שלום רב, בכוונת אדם להציע עצמו כדייר מוצע במקום דייר מוגן קיים. נכון להיום, ע"פ פסיקת בימ"ש, הדייר הקיים משלם דמי שכירות בסכום נמוך יחסית (כ-300 ש"ח לחודש). בהנחה שהבעלים יביע הסכמתו לדייר המוצע, האם יש לבעלים הזכות להעלות את גובה דמי השכירות שהדייר המוצע ישלם לאור החלפת הדיירים? בנוסף, לאור נוסח ס' 89(א) בחוק הגנת הדייר, האם הדייר המוצע חייב לשלם לדייר היוצא (בשונה מהבעלים) את חלקו בדמי המפתח או שניתן שהצדדים יסכימו ביניהם אחרת? (למשל במצב שבו יש קרבת משפחה בין הדייר היוצא לדייר הנכנס והדייר היוצא מסכים לוותר על חלקו בדמי המפתח - מתנה)? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב, 1. דמי השכירות כפופים לתקרת מקסימום (למעט מושכרים ששוחררו מתקרת מקסימום בהתאם לתקנות). ניתן להעלות את דמי השכירות, אבל עד לתקרת המקסימום ולא מעבר לכך וזאת בהתאם להוראות חוק הגנת הדייר (לדוגמה אם חל שינוי בנתונים שמשפיעים על גובה דמי השכירות). בכל מקרה אדגיש - לא מעבר לתקרת המקסימום. 2. מעמד של דייר מוגן הוא רק מי ששילם דמי מפתח. לכן לעניות דעתי, הדייר המוצע צריך לשלם את דמי המפתח המלאים ולחלקם בין הדייר היוצא לבעל הבית, כדי למנוע טענה בדבר קנוניה או טענות אחרות שעשויות לסכל את העברת הזכויות. ככל שהדייר המוצע רוצה להעניק מתנה לדייר היוצא שיעשה כן במנותק מהעברת הזכויות. בהצלחה! נאוה מורי, עו"ד