הילית

תיקון נזילה מהגג בדירה בדמי מפתח

אימי אישה בת 78 גרה בדירה בדמי מפתח כ40 שנה. ישנה נזילה מהגג מעל לתוך מרפסת שלה שהיא מקורה וסגורה בתריסים. יש צורך בתיקון הנזילה וזיפות הגג. בעל הבית טוען שאימי אמורה לשאת בהוצאות התיקון. למיטה ידיעתי הם אמורים לחלוק את ההוצאות חצי חצי. תודה רבה על תגובה מהירה

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב, העיקרון הכללי הוא שתיקונים בחלקי הבניין שאינם בשימוש ייחודי של הדייר חלים על בעל הבית, כשבעל הבית נושא במחצית עלות התיקון ועל הדייר לשאת המחצית הוצאות התיקון (כמובן בהתאם לחלקו היחסי בבניין). תיקונים שהם בשימוש ייחודי של הדייר חלים על הדייר, אלא אם נגרמו כתוצאה מקלקול במערכת שאינה בשימושו הייחודי וגרמה נזק למושכר. השאלה היא האם הגג הוא בשימוש ייחודי של אמך או לא. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד