אבי

אלימות במשפחה - החזרת פיקדון כספי

שלום לך עורך-דין יאיר רגב אני בחור גיי ולפני שנה ו10 חודשים הייתה לנו מריבה אלימה הגשנו תלונות הדדיות ואחרי ששלחתי לבן הזוג SMS שיבטל את התלונה וגם אני אבטל אז הוא הלך למשטרה והראה להם את הSMS הם הביאו אותי לחקירה ותפרו לי תיק פלילי שנקרא הדחת עד. ישבתי באבו כביר 26 שעות ושחררו אותי בערבות של 1000 שקל ועד לרגע זה לא נפתח לשנינו שום הליך פלילי תוכל בבקשה לעזור לי ולהגיד לי איך אני מקבל את הכסף הזה חזרה? אני מאוד אודה לך

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום אבי, חלף זמן רב וכדאי לברר מה עלה בגורל התיק. הבנתי, כי במסגרת השחרור שלך בערבות נדרשת להפקיד ערובה כספית להבטחת התייצבותך לחקירה או למשפט בכל מועד שיידרש, ושלא תשבש הליכי חקירה ומשפט. לידיעתך, תוקף הערובה לפי חוק המעצרים: "הערובה ותנאי השחרור בערובה יתבטלו אם לא יוגש כתב אישום נגד החשוד תוך 180 ימים; ואולם בית המשפט רשאי, בתוך תקופת הערובה, להאריך אותה ואת תנאיה, לתקופה נוספת שלא תעלה על 180 ימים, אם הוגשה בקשה באישור תובע". בית המשפט רשאי להורות על הארכה נוספת של הערובה ותנאיה לתקופה שלא תעלה על 90 ימים, אם הוגשה בקשה לכך באישור היועץ המשפטי לממשלה. כלומר, במידה ולא הוגש כתב אישום ולא נתבקשה הארכה פג תוקפה של הערובה והינך זכאי לקבל בחזרה את כספי הפיקדון בצירוף ריבית והצמדה. עליך להגיש במזכירות בית המשפט "בקשה להחזרת הפיקדון", רצוי לצרף את הקבלה או פרוטוקול הדיון. הפקיד יעביר את הבקשה להחלטת השופט התורן, השופט יבקש את תגובת המשטרה ולאחר מכן ייתן הוראה למזכירות להחזיר לך את הכסף. עליך להמציא לפקיד בית המשפט את מספר חשבון הבנק שלך אליו יועבר הכסף. במידה והשחרור לא בוצע בבית המשפט, הינך זכאי לגשת ליחידת החקירות ולהגיש את הבקשה ישירות אליהם. אם יסרבו אזי תפנה לשופט כפי שציינתי... רצוי לבקש מעו"ד פלילי לבצע עבורך בקשה זו על מנת שיוודא שהתהליך יעבור באופן חלק. בברכה