חיה בפחד ולא יודעת לזהות סכנה

מניסיונכם מה הסימנים לתחילתה של אלימות

אני בחורה צעירה ונשואה כשנה, בעלי טרם מצא עבודה קבוע, אנו גרים אצל המשפחה פעם שלי ופעם שלו... אני עבודת כסייעת בגן ושמעתי על הערכת מסוכנות. לי חשוב לדעת מניסיונכם מה הסימנים לתחילתה של אלימות ... צר לי בעלי עצבני מאוד וצעק עלי על כל דבר עד שאני משתתקת...

עו"ד יאיר רגב

שלום, ראשית שאלת שאלה קשה מאוד ואני יענה לך באופן כללי בלבד. עליך לפנות למרכז סיוע לאלמ"ב לקבל ייעוץ אישי. בדרך כלל הקשר עם בן זוג אלים מתחיל בצורה רומנטית וסוחפת כיאה לתקופת החיזור, אולם קיימים סימנים רבים אותם ניתן לאתר עוד לפני המכה הראשונה,סימנים המתגלים במקרים רבים כבר בראשית הקשר הזוגי –בתקופת החיזור. סימנים אילו במרבית המקרים מעידים על פוטנציאל למערכת זוגית אלימה: חשדנות רבה. רכושנות. קנאות מופרזת(המובילה להתנהגות אובססיבית כגון: מעקב, שיחות טלפון חוזרות ונשנות. מצבי רוח קיצוניים. בידוד בת הזוג מהחברה ומן המשפחה. ביקורת מתמדת ואי הערכה של רגשות בת הזוג, מחשבותיה והישגיה. התקפות מילוליות על בת הזוג ועל אנשים אחרים. האשמת בת הזוג בכל דבר שאינו מסתדר בזוגיות ובחיים המשותפים. הכחשת התרחשות אירוע. איומים באלימות. איומים בפגיעה עצמית. לעיתים קרובות מערכת יחסים שבה יש אלימות במשפחה לא הייתה אלימה בצורה קיצונית כבר מההתחלה. אלא, היא מתדרדרת במדרון והולכת ומסלימה ככל שחולף הזמן. בשל כך יש חשיבות לזיהוי הסימנים המוקדמים. אלה החשובים שבהם: - בן הזוג קנאי מדי. הוא דורש שלא תיפגשי עם אף גבר (או בכלל עם אף אחד). - בן הזוג משמיע אמירות שמתפרש מהן שאת לא שווה או שאת משרתת שלו. - בן הזוג מאשים אותך בכל מה שמשתבש. - אלימות פיזית כלפי בת הזוג או כלפי חפצים. התנצלות מיד אחר כך מחזקת את הסימן. - הגבר מונע מהאישה לצאת לעבוד ומונע ממנה גישה לכסף. כאמור אילו סימנים מעידים ראשוניים וחשוב לקבל ייעוץ אישי. בהצלחה