ענבל

רישום ילוד שרק נולד כאזרח רומני

חיים שלום, אני ובעלי אזרחים רומניים (ילידי ישראל). אני עתידה ללדת (בישראל) בשבוע הקרוב, ושמעתי שאם מגיעים עם הילוד בשבוע הראשון לחייו (או בחודש הראשון?) להירשם כאזרח - לא חייבים לעבור את כל התהליך של הוצאת תעודת לידה רומנית והבאת מסמכים שונים. האם אתה מכיר מסלול כזה? בתודה

חיים ינאי עו"ד

אין לזה שחר. את צריכה לתרגם את תעודת הלידה ולאשר נוטריונית ולפנות ולרשום אותו ברומניה כילד שלך ואז הוא מקבל אזרחות רומנית. ניתן לעשות זאת ע"י השגרירות או באמצעות מיופה כח ישר ברומניה.