נויה

הפרת הסכם ע"י משכיר - מימש אופציה וחזר בו

שלום רב הסכם עם שוכר מגיע לסיומו בסוף דצמבר ש.ז. עפ"י ההסכם - באם יחפוץ השוכר שלא לממש אופציה לשנה נוספת - עליו להודיע למשכיר60 יום לפני תום תקופת השכירות בכתב ומראש. באם לא הודיע, ייחשב כמחודש לשנה נוספת. כיוון שלא התקבלה הודעה מהשוכר, פניתי אליו טלפונית כחודשיים וחצי לפני תום השכירות ובקשתי שיודיעני מידית האם הוא ממשיך רק לפני כשלושה שבועות (ב 19.11) הגיע השוכר וסיכם עימי בעל פה שימשיך את השכירות שנה נוספת את הצ'קים לשנת השכירות ביקש להעביר תוך כמה ימים - בפנקס שיקים שהזמין לדבריו מהבנק שבוע לאחר מכן (26.11) הודיע שחל שינו בתכניותיו וכי הוא מתכוון לעזוב הודעתו זו הגיעה בע"פ כחודש ו - 4 ימים לפני תום תקופת השכירות ולאחר שסיכם עימי בע"פ המשך שכירות כאמור לאור הנ"ל - האם יש באפשרותי לממש שטר בטחון עליו חתום ערב, ובאיזה היקף? ( קיימות הפרות נוספות..) אציין כי בשלב זה פרסמתי הדירה להשכרה תודה מראש נויה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

נויה שלום, על הצדדים יחדיו להקטין את הנזקים העלולים לקרות כתוצאה מההפרה. על כן, חפשי שוכר שיכנס בנעלי המשכיר. במידה ותמצאי שוכר שיכנס בנעליו מיד בצאתו מהנכס ,הרי שאין לך נזק לתבוע . במידה ומצאת שוכר שיכנס חודש לאחר שהדירה הייתה ריקה עומדת לך הזכות לממש את שטר הערבות/חוב באמצעות ההוצאה לפועל וזאת על הנזק שנגרם לך כשהנכס היה ריק. בהצלחה.