ברוך

הפרת חוזה

רכשתי דירה מזוג שהתגרשו , מכיוון שלאף צד לא בוער את הכסף משום שגם אחרי שהוא משולם הוא לא מגיע לידיהם אלא לנאמנות עד אשר יגמרו כל הקיזוזים ביניהם , ישנם הרבה עיקולים והם היו אמורים להביא כבר לפני 3 שבועות נסח נקי מעיקולים וזה לא קרה , ברמת העיקרון אני יכול לעזוב את העיסקה כמותנה בחוזה ולקחת קנס של 110,000 ש"ח אבל אני מעוניין בדירה , שאלתי איזה פיצויים כספיים אוכל לדרוש בגין איחור במסירה (בחוזה רשום וכל נזק שיגרם מאי אמידה בלו"ז ) כגון שכירות לחודש על דירה אחרת וכ"ו

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

ברוך שלום, הכל תלוי באמור בחוזה. בד"כ ירשם בחוזה פיצוי בגין כל יום איחור מעבר ל מספר ימים אחרי תאריך המסירה המשוער. במידה ואין התייחסות לפיצוי מסויים בגין איחור תוכל לתבוע את הפסדייך לאחר סיום העסקה. אני הייתי ממליץ לך לסכם עם המוכר על פיצוי בגין איחור לפני מימוש הקנס האמור בחוזה. לרוב תגיעו להסדר. ובכל מקרה עלייך להודיע לצד השני כל כניסתו להפרת חוזה על מנת שלא יראה כאילו מקובל עלייך האיחור והוא נעשה בהסכמה. בהצלחה.

ברוך

תודה על התייחסותך, בחוזה רשום 250 ש"ח איחור על כל יום מהתאריך אבל בנוסף רשום שנוכל לתבוע כל נזק שיגרם לנו מהאיחור , השאלה מה נכנס בקטגוריה של הנזקים הנוספים..כגון ריביות של ההלואת גישור כל זמן שעדיין לא קיבלתי את המשכנתא משום שלא הסיר את העיקולים , חודש נוסף שעלי לשלם לשכירות לדירה שבא אני גר וכ"ו

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

אכן תוכל לתבוע נזקים אלו ועוד שנגרמו לך. ביהמ"ש יתחשב ויקזז את הכספים שקיבלת עבור כל יום. שים לב.