אורית

בעל הבית נעלם ולא מטפל בנזקים בדירה

שלום,לפני כחודש החל בדירתנו עובש. שמנו לב לכך עקב ריח כבד שיצא מהחדר הלא מאויש. בשלב ששמנו לב העובש פגע בארון ובתכולתו עד כדי נזק ממשי. בהמשך העובד עבר לשאר החדרים. מפריע לנשימה תקינה (בית עם תינוק הילדים) ודורש נקיון על בסיס יומי. כאשר התקשרנו לבעל הבית גילינו שהפלאפון שלו מנותק. ניסינו להשיג אותו במשך חודש, ללא הצלחה. לפני יומיים ביטלנו לו את השיק בנסיון ליצור קשר. הוא ניסה להפקידו ללא הצלחה וטרם חזר אלינו.שאלותיי:1.האם מותר לבטל שיק במצב כזה?2.מי אחראי לנזקים שנגרמו?3. אני רוצה לעזוב את הדירה כי יש לי ילד שסובל מאסטמה. האם זו עילה לביטול חוזה?תודה מראש!!

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

1. ביטול שיק ללא התראה וללא עילה מספקת יכול להיות לך לרועץ. 2. נזקי עובש חוזרים הם בעיה של לא מעט דירות במדינתנו כאשר הדבר חוזר בעיקר בדירות ישנות ולא מאווררות. הנך רשאית לפנות לבעל הדירה לשם ביצוע תיקונים וטיםול למניעת העובש. ספק אם הדבר יעזור. 3. במידה ונזקי העובש קשים וחוזרים היה על בעל הבית להתריע בפנייך במסגרת הגילוי הנאות בטרם כריתת החוזה. במידה ונזקי העובש הופיעו לראשונה ובמקרה בו אין אזכור לדבר בחוזה השכירות יש לפנות לבעל הדירה ולנסות לטפל בדבר. במקביל הנך יכולה לחפש שוכר שיכנס בנעלייך ולהעביר לו את חוזה השכירות. בהצלחה.