דני

שאלה בנושא שכירות דירה

שלום, זוגתי עומדת לשכור דירה. כנראה שאצטרף לגור איתה בעתיד הקרוב. בעל הדירה מתעקש שאחתום בנימוק לפיו אם אתגורר בדירה מבלי לחתום, ארכוש בדירה זכויות ואוכל לטעון שהדירה שלי. האם זה נכון? תודה, דני

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

לטעון שהדירה שלך זה נחמד אך אין לכך תוקף חוקי. במידה והנך שותף בהוצאות השכירות או בעל מעמד של שוכר משנה כדאי ומומלץ לבעל הדירה להחתימך על החוזה. הדבר נוגע לזכויותייך כשוכר ולא בשל הטענה כי תטען לזכויות על הנכס בעתיד.

דני

תודה על ההסברים. שאלה נוספת: ציינת כי כדאי ומומלץ לבעל הדירה להחתים אותי על החוזה כדייר-משנה, מאחר שהדבר נוגע לזכויותיי כשוכר. השאלה המתבקשת היא מדוע שלבעל הדירה יהיה אינטרס להגן על זכויותיי כשוכר?