ליאורי

בשת"פ הנעשה בין שני פרילנסרים על מי חלה החבות המשפטית?

אני פרילנסרית בתחום הצילום וברצוני לעשות שת"פ עם צלם נוסף. במסגרת השת"פ אני מספקת את שירותי השיווק ומציאת הלקוח והצלם השני מספר את השירות עצמו. הקבלה שהלקוח מקבל הינה עם שמי ומספר העוסק שלי, יחד עם זאת החלק שלי בעיסקה הוא השיווק בלבד. האם אני יכולה לנסח חוזה פשוט המציין כי אני אחראית לשירותי השיווק וכי כל האחריות האחרת היא של הצלם השני? האם זה יתפוס במידה ותהיה בעייה ללקוח? תודה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

במידה ותהיה בעיה ללקוח הוא יפנה ישירות אלייך ויתבע אותך מכיוון שהוצאת קבלה את הנהנית מהתשלום. במידה ואת רוצה לנתק כל קשר וחבות משפטית עם העסק הוציאי קבלות וחשבוניות ע"ש הצלם המצלם והיי כלפי חוץ אשת השיווק והמזכירות. לכן, נושא ההסכם בינכם הוא חשוב אבל לא תופס משפטית כלפי החוק. אלא אם כן תרצי לבוא בפני בית המשפט במידה ותהיה בעיה ולהוכיח את צדקתך באמצעות הודעת צד ג' לצלם כי יש בינכם הסכם.(לא מומלץ) בהצלחה.