סופיה

חובת המשכיר כלפי השוכר במקרה של מכירת הנכס

שלום.אנחנו חתומים על חוזה שכירות דרקוני שאינו מאפשר יציאה ממנו באמצע פרט למציאת דיירים חלופיים בהסכמתו של המשכיר.החוזה מסתיים ב-1 לספטמבר.הודענו בסוף חודש מרץ למשכיר שאנחנו עוזבים בסוף חודש יוני.לפני כשבועיים גילינו שבעל הדירה החליט למכור אותה מה שמוריד מאיתנו את האפשרות למציאת דיירים חלופיים.השאלה היא מה חובתינו כלפי המשכיר במקרה כזה? נראה שבעל הנכס בכוונה מושך את הזמן ולא מסכים לשום הצעה שהוא קיבל על מנת למשוך את הזמן לסחוט מאיתנו את דמי השכירות עבור החודשיים האחרונים.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

ראשית, עליכם לדעת כי בעל הנכס הנכנס אמור להיכנס בנעלי המשכיר . במידה והמשכיר לא מתייחס לפניותיכם ו/או סירובו נעשה לא מטעמים סבירים אתם יכולים להכניס שוכר תחתיכם ללא קבלת רשות מהמשכיר. פנו את חפציכם והכניסו שוכר חדש. כמובן שעליכם לנהוג באחריות ולזכור כי החוזה שלכם מסתיים בעוד חודשיים ובמידה ואין לכם אופציה חד צדדית להארכת החוזה המשכיר לא חייב להמשיך להשכיר לאותו אדם הנכנס בנעליכם ויש לידע אותו על כך. מומלץ להודיע למשכיר כי בשל סירוב בלתי סביר הנכם מכניסים שוכר חלופי. יתכן שישנה את גישתו. לעיונכם סעיף החוק: 22. השוכר אינו רשאי להעביר לאחר את הזכות להחזיק ולהשתמש במושכר או להשכירו בשכירות משנה, אלא בהסכמת המשכיר; אולם אם לא הסכים המשכיר לעסקה מטעמים בלתי סבירים או התנה את הסכמתו בתנאים בלתי סבירים, יהיה - (1) בשכירות מקרקעין - רשאי השוכר לעשות את העסקה בלי הסכמתו של המשכיר; בהצלחה