משה בן דוד

תנאי מקפח בהסכם אחריות

שלום רב לפורום . קבלן זיפות בצע איטום על הגג המשותף. לאחר שבצע את העבודה נתן לי כוועד בית לחתימה, הסכם אחריות על האיטום ל 5 שנים שכולל 11 סעיפים. באחד הסעיפים כתוב כך: "הקבלן לא יהיה אחראי בשום מקרה על נזקים בתוך המבנה עליו בוצע האיטום, הנגרמים מכל סיבה שהיא, הן הקשורה באיטום והן מכל סיבה אחרת, ולא ישא בשום צורה בתיקונם ו/או בעלותם". שאלתי: האם בגלל שבטעות לא שמתי לב לסעיף הזה, הזפת פטור מאחריות לתיקונים בדירות העליונות, אם חלילה יהיו בעיות של נזילות לקומות העליונות עקב איטום לקוי ? האם הסעיף לא מהווה תנאי מקפח על פי חוק החוזים האחידים ? האם כדאי לפעול עכשיו כדי לבטל את הסעיף. או להמתין עד שחלילה יקרו תקלות, ואז עלול להיות מאוחר מדי ? בתודה מראש על הייעוץ. משה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

שלום משה, עובדי הזיפות והאיטום מנסים עד כמה שאפשר לא לקחת אחריות על נזקי מים . כמו כל דבר בחיים יש תקלות ופספוסים ולעיתים גם לאחר איטום המים מוצאים את דרכם לדירה. הנזקים בגין רטיבות יכולים להיות כפולים ומכופלים מאשר הסכם ששילמתם עבור הזיפוט. עצם הליקוי בעבודתו מחייב אותו בנזק שנגרם במידה ויש אחריות. לרוב ביהמ"ש כן יחייב בסכום כל שהוא בעבור נזקים למרות האמור . זהו אינו חוזה אחיד אך יתכן וזה מעין תנאי מקפח כהגדרתך. אינני רואה איך ברצונך לפעול לתיקון החוזה לאחר העבודה. נקווה שלא יתגלו ליקויים. בהצלחה.