אייה בר

הפסקת חוזה שכירות לפני הזמן

שלום. המשכירה הסכימה שאצא מהדירה בתנאי שאביא דייר אחר עונה על דרישותיה. כל המתעניינים לא ענו על דרישותיה, חלקם מסיבות "גזעניות". מחלקם היא ביקשה שכירות גבוהה יותר ממה ששילמתי ותנאי חוזה שונים משלי. היא אסרה עליי להעביר או להראות את החוזה שלי ואמרה שהיא עושה חוזה חדש עם דיירים. המשכירה אף נכנסה לתוך הדירה כשעדיין גרתי בה, ללא רשותי, והייתה עם דיירים שבאו לחתום חוזה איתה ובסוף אמרה שהיא מבטלת איתם את החוזה כי ביקשתי אותה לצאת מהדירה שעדיין הייתה בחזקתי. לשאלותיי, האם במידה והיא הביאה דיירים אחרים ועושה איתם חוזה אחר, אני עדיין מחוייבת בדייר מחליף? והאם מותר היה לה להיכנס לדירתי בלא רשותי ובלא ידיעתי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

1. אין לה רשות להכנס לדירה ללא רשותך 2. אם עשתה עם מישהו חוזה חדש ודאי שמאותו תאריך תחילת השכירות אינך מחוייבת לה בשום אופן 3. אם איננה מסכימה לשוכר שיכנס בנעלייך על פי אותם תנאים בדיוק ומטעמים לא מקובלים את יכולה להעביר את החוזה לאחר גם ללא רשותה ולצאת מהדירה. עייני בחוק השכירות. בהצלחה