ג. ג.

7 ימי איחור בתשלום פטורים מריבית - במקרה של 8 ימי איחור מאימתי מחוייבים?

בחוזה המכר שלנו (דירה) נכתב כי איחור של עד 7 ימים בתשלום, יישא בהצמדה אך לא בריבית. בסעיף הבא: "איחור של 8 ימים ומעלה יחוייב בריבית הנהוגה" וכו' וכו' (סוג הריבית כמנוסח בכל החוזים). איחרנו ב-12 ימים וחוייבנו בריבית עבור מלוא הימים. האם תקין? האם מוחלט לפרש כך למרות שלא מפורש שהריבית תיגבה החל מהיום הראשון לאיחור? אודה למענה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

היה צורך לציין ממתי תחושב הריבית. על פי רוב מדובר על ריבית מתחילת האיחור.