מיכאל

שאלה-עם תיקון איות, שכירות בלתי מוגנת חידוש חוזה

הורי השכירו דירה בשכירות בלתי מוגנת. ההסכם שבידנו זה הסכם בכתב יד, שכותרתו ותוכנו שכירות בלתי מוגנת, יש בו 13 סעיפים, מאוד פשוט, ממפרטים, מה השכר בטחונות, רהוט, מיקום ופרטי השוכר וחתימות 2 הצדדים. כל שנה חודש החוזה עם נספח חידוש בכתב יד, תאריך וזהו. הכל מתנהל כרגיל,הורינו נפטרו, וגם אנחנו כיורשים מחדשים ההסכם במסמך חידוש חוזה שכותרתו -חידוש שכירות בלתי מוגנת, זה כבר 10 שנים חידוש כל דנה, בהתאם לחוזה המקור. . אין בעיות.לא ראינו צורך לחתום הסכם חדש,כי זה זוג שלא מבין טוב עברית בכתיבה, ועצם ההבנות וההתנהלות השוטפת הטובה,עדיפה מלהתחיל להבהיל אותם בחוזה חדש בעברית. שאלתי עצם היותם בדירה עם חידוש מסמך במשך 10 שנים, חוזה מקור כתב יד וחידושים שכתוב בהם שכירות בלתי מוגנת, זה מספיק משפטית לעניין הגנה עלינו כמשכירים שזה לא שכירות מוגנת? וזאת למרות הרבה שנות שכירןת. כמו כן הסיבה שלא רצינו לחדש בחוזה מורכב מחדש, ולהמשיך להתנהל בחידוש טכני כמו שעד כה,בנספח חידוש בלבד, כל שנה כדי לא להכנס לבעיות חוזה חדש תרגום, דבר חשוב נציין שכתבנו בנספח החידוש עם היורשים,שכל שנה תנתן הודעה בכתב מראש להסכתנו להמשך חידוש החוזה כל שנה מחדש, תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

עדיף לנסח חוזה חדש ומסודר גם אם פשוט תעתיקו את עיקרי הדברים עם תאריכים ושמות עדכניים. גם אם לא תעשו כן נדמה שאין בעיה מיוחדת בצורה בה אתם נוהגים כיום.