נורית

ביטול חוזה שכירות והשבת דמי עירבון בשל המלחמה

שלום, אני שואלת בשביל חברה שלא יודעת את השפה. בנה של חברה שלי הגיע לארץ כדי לעבוד וקיבל ויזה. הוא שכר דירה בסוף ספטמבר והתחיל לעבוד. בגלל המלחמה הוא רוצה לעזוב ולחזור חזרה לארצו. לפי מה שראיתי, סעיף 18 לחוק החוזים מאפשר לבטל חוזה כתוצאה מנסיבות שהמשכיר לא ידע עליהן ולא יכל לחזותן מראש. האם במצב כזה ניתן לדרוש גם את דמי העירבון ששולמו (בהפחתת סכום השכירות לחודש האחרון)?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

בע"א 3531/10 פסק בית המשפט העליון כי מלחמה אינה אירוע בלתי צפוי בישראל עד כדי כך שהיא מהווה עילה לסיכול חוזה. כדאי להגיע להסכמות עם המשכיר רו למצוא שוכר חלופי שיכנס בנעלי השוכר. בהצלחה.