ליליאן כהן

גישור משפחתי והפנייה ליחידת הסיוע במסגרת הליך ישוב סכסוך

קיבלתי הביתה זימון לישיבת גישור בתוך הליך ישוב סכסוך. האם אני חייבת להופיע? האם מותר לי להופיע עם עורך דין?

עו"ד אייל סייג

היי ליליאן, לישיבת מהו"ת ראשונה (מתוך ארבע אפשריות) את חייבת להופיע. למעשה, על פי הדין, אי הופעה לפגישה הראשונה כמוה כאי הופעה לדיון בבית המשפט. לאחר שהופעת ביחידת הסיוע שליד בית המשפט (או בית הדין הדתי) לפגישת המהו"ת (ר"ת של "מידע היכרות ותיאום") הראשונה, מציע תמיד למצות את הפגישה שבאה בניסיון לזהות את עמדות הצדדים ואולי גם לזהות אינטרסים ככל שזמן הפגישה מאפשר. אין חובה להמשיך ולהתדיין ביחידת הסיוע וניתן לבקש לקצר את ההליך כבר בפגישה הראשונה אם את רואה שמבחינתך "אין עם מי לדבר". המשמעות היא שניתן יהיה להגיש תביעות לבית משפט או לבית הדין לפי העניין. לצערי, החוק לא מתיר לך להגיע לישיבה הראשונה (והיא בלבד - בכל יותר הפגישות כן) עם עורך דין, אך אין הדבר מונע ממך את הייצוג מחוץ לכתליו של חדר ישיבת המהו"ת. בהחלט מומלץ להיוועץ עם עורך דין בתחום המשפחה, הן לפני פגישת המהו"ת הראשונה והן על מנת שיילווה אותך משפטית גם בהליך זה. יכול להיווצר מצב אידיאלי לפיו קיימת היתכנות להסכם גירושין ביניכם במסגרת הליך ישוב הסכסוך, מה שמצדיק עוד יותר ייצוג מלא ע"י עורך דין מטעמך, שיעבור על טיוטת ההסכם ויוודא שהאינטרסים שלך לא מקופחים בו. לסיום אציין כי הסכם גירושין הוא אחד ההסכמים החשובים שעליו תחתמי בחייך (אם לא הה...) ולכן חשוב שתהיי מיוצגת.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים