דני

גישור משפחה חינוך ילדים

האם במסגרת גישור אני חייב להסכים עם גרושתי או להצעת המגשרת? אני אדם דתי ואילו גרושתי חילונית והמחלוקת בענינו על חינוך הילדים. אודה לתשובה מהירה.

עו"ד אייל סייג

היי דני, חשוב מאד לדעת כי הליך גישור הוא הליך וולונטרי, כלומר, הליך שהצדדים נכנסים אליו מרצון ובאותה מידה יכולים לצאת ממנו בכל שלב, אם ברצונם לעשות כן. יחד עם זאת, ישנם יתרונות עצומים בהליך הגישור (המשמש בעניינינו כחלופה להליך השפיטה). לא ברור משאלתך מה הציעה המגשרת, אך ה"חכמה" בהליך הגישור היא למצוא מכנה משותף (גם נמוך מאד) בין המתדיינים, לזהות אינטרסים שלעתים מוסתרים, ואז ליצור מעין גשר ביניהם. האידאל הוא שהפתרון יגיע מהצדדים עצמם. יחד עם זאת, בפרקטיקה קורה לא מעט שגם המגשר מציע פתרונות ליישוב הסכסוך. בשורה התחתונה, אתה כמובן לא חייב לקבל את הצעתה של המגשרת, אך לפני "שבירת הכלים" - הפסקה יזומה מצדך של הליך הגישור, הייתי ממליץ להתייעץ עם עורך דין בתחום

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים