אורן

בקשת גרין קארד על בסיס נישואין לאזרחית אמריקאית

שלום רב אלכס, אני וזוגתי התחתנו לאחרונה(מתגוררים בארץ) - כאמור, היא אזרחית אמריקאית, ואנחנו תוהים לגבי תהליך בקשת הגרין קארד עבורי - יש לה מס׳ הצעות עבודה בארה״ב(עבדה שם בעבר). הבנו שהתהליך המוסדר והעדיף הוא הגשת בקשה מהארץ, ושהדבר יכול לקחת זמן לא קצר עד לרגע קבלת אישור העבודה וכו׳. שאלתנו היא כזו - האם יש סיכונים כאלה או אחרים בהגשת הבקשה בזמן השהייה בארה״ב(לאחר תקופה של 90 יום)? למיטב הבנתנו התהליך זהה בגדול. תודה רבה.

אלכס ברוש, עו"ד

שלום אורן, זה נכון שההליך בארה"ב לוקח פחות זמן, אבל זה גם נכון שהדבר כרוך בסיכון, גם אם ממתין 90 יום. אם לבת הזוג יש הצעות עבודה ממעסיקים אמריקאיים, אז ניתן יהיה להגיש בקשה לזירוז הליכים, ובמקרה של אישור ההליך כולו יתקצר משמעותית. לפרטים - אנא לקבוע פגישה במשרדנו. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד