אנדריי

גג בניין הוא משותף?

שלום, האם יש חוק כלשהו אשר אומר שהגג בבניין הינו משותף? אם לדוגמא ברצוני להרכיב צלחות לווין (כמו צלחת יס) אך בחברה פרטית וועד הבית אינו מסכים לפתוח את הגג כי הוא אומר שהוא לא רוצה, אני יכול לצהיר לו על חוק שהגג זהו שטח משותף לכל דיירי הבית?

מיכאל אבירם, עו"ד

אנדריי שלום. השאלה רלבנטית לפורום מקרקעין ולא לפורום מיסוי מקרקעין. מכל מקום אבהיר כי תשובה לשאלתך בנוגע להגדרת הגג כמשותף אם לא, תוכל למצוא בתקנון הבית המשותף המצוי בלשכת רישום המקרקעין בה מתנהל רישום הזכויות של הדירה והוא גם קובע את המנגנון לקבלת החלטה לגבי שימוש ברכוש המשותף ע"י מי בעלי זכויות בדירה בבית המשותף. עליך לגשת ללשכת רישום המקרקעין ולבקש דיסק של צו הבית המשותף ובכפוף לתשלום אגרה בסך של כ- 32 ש"ח תוכל לקבל את הדיסק ולעיין בו באמצעות מחשב. מיכאל אבירם, עו"ד