מוטי

תנאי הסדר מותנה למשך שנה

חתמתי על הסדר מותנה שמהות העבירה הייתה ניסיון הטרדה של קטינה מתחת לגיל 15 ברשת. חלק מתנאי ההסדר היה שיחות בקבוצה ייעודית למשך שנה, רציתי לשאול אם זמן הקבוצה הוא באמת שנה או שזה יכול להיגמר לפני? לחלופין האם יכולים להאריך לי מעבר לשנה או ששירות המבחן חייב לכבד את תנאי ההסכם?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גיא עין-צבי

שנה היא פרק הזמן המקובל לטיפול סטנדרטי לעבירות מין. יחד עם זאת זה יכול להיות מעט ארוך או קצר יותר. ככל שמדובר בתנאי של ההסדר המותנה להימצא בקשר טיפולי מול שירות המבחן למשך שנה, הרי שלא ניתן לכפות עליך פרק זמן ארוך יותר. הצעתי היא להתייעץ עם הסנגור שלך בטרם תפעל על מנת שלא תעלה נגדך טענה שהפרת את ההסדר ואז ניתן יהיה לחדש את ההליך המשפטי נגדך.